Banden kopen

Banden kopen voor de auto is een belangrijk moment: uw banden onder de auto vormen namelijk een veiligheidsbarriere tijdens al uw ritten. Dit komt doordat de autobanden het enige contactpunt vormen tussen de auto en de weg. Hoe meer grip en controle uw banden hebben over het wegdek, hoe veiliger u zich in het verkeer kunt bewegen. Banden kopen bij WheelClinic kan makkelijk online, door ze te bestellen via de bandenconfigurator in de webshop. Ook kunt u ze door ons laten monteren door hiervoor een afspraak in te plannen.

 

info@wheelclinic.nlBel meteen

banden kopen

Autobanden: van all season banden tot winterbanden

Als het gaat om banden voor de auto, is het belangrijk een keuze te maken tussen de soort banden die u wilt. Grofweg kunt u bij autobanden onderscheid maken tussen A-merk, B-merk en C-merk (ook wel budgetmerk genoemd) banden. Vanzelfsprekend zijn de levensduur en kwaliteiten van A-merk banden, langer en beter. Wheelclinic biedt een brede selectie autobanden die u online kunt kopen. Wij vinden het belangrijk u meerdere opties te bieden, omdat het comfort en het rijgedrag van autobanden erg persoonlijk is. Alle banden kennen hun eigen rijeigenschappen en kenmerken. Naast kwaliteit tussen verschillende autobandmerken, zijn deze karakteristieken van de band een erg belangrijk punt om mee te nemen in de keuze voor autobanden.

All season banden

All season banden zijn, zoals de naam doet vermoeden, geschikt voor alle 4 seizoenen. Met deze band kunt u dus het hele jaar rond rijden. De all season banden zijn geschikt wanneer u nooit rijdt onder extreme omstandigheden, zoals bijvoorbeeld bij sneeuw en ijzel en extreme hitte.

Zomerbanden

Zomerbanden kunnen worden gebruikt bij weersomstandigheden warmer dan 7 graden. De zomerbanden hebben minder inkepingen en groeven in het profiel waardoor er meer contact is met de weg. Ook is het rubber van de band harder, wat bij droge weersomstandigheden zorgt voor een kortere remweg.

Winterbanden

Winterbanden hebben juist meer groeven en inkepingen in het profiel, waardoor water makkelijker afgevoerd kan worden. Ook is de rubbersamenstelling zachter, wat er bij koude temperaturen voor zorgt dat de band optimaal contact houdt met de weg. Dit komt doordat de sneeuw of het water door de groeven in de band ‘geabsorbeerd’ en afgevoerd wordt.

Banden online bestellen

Wilt u nieuwe banden kopen, dan bent u van harte welkom in onze shop in Amersfoort. Weet u echter al welke autobanden u nodig heeft, dan kunt u ze makkelijk online bestellen. In het bestelproces kunt u ook aangeven waar u de nieuwe banden geleverd wilt krijgen en of u ze door ons wilt laten monteren.

 

Banden montage en wisselen

Heeft u al nieuwe banden, maar wilt u enkel uw banden laten monteren of wisselen? Bijvoorbeeld omdat u van winterbanden naar zomerbanden wilt overstappen? Maak dan gebruik van onze bandenservice. Om van deze dienst gebruik te maken hoeft u niet per se nieuwe autobanden bij ons te kopen, maar uiteraard is dit wel mogelijk wanneer u ze nodig heeft. Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een mail, zodat we een afspraak met u kunnen inplannen.

Uitsluitend de beste A-merk banden

Bij WheelClinic bieden we uitsluitend A-merk banden aan. Met onder andere merken als Michelin, Continental, Bridgestone, Hankook en Pirelli heeft u bij ons een ruime keuze. De reden dat we alleen A-merken verkopen, is omdat we ervan overtuigd zijn dat goedkoop, duurkoop is. Autobanden van deze merken gaan namelijk langer mee en bieden optimale veiligheid, waardoor u met een gerust gevoel de weg op kan.

Hoewel u bij ons geen autobanden aanbieding en extreem goedkope autobanden zult vinden, bieden wij een assortiment van hoge kwaliteit, waarmee u zeker weet dat u veilig de weg op kunt. Ook het uitlijnen van banden kunt u bij ons laten doen, waarmee u de levensduur van de banden verlengd en waardoor u nog veiliger rijdt.

Banden voor elk automerk bij WheelClinic

Door ons ruime assortiment autobanden kunt u bij ons terecht voor banden voor elke auto en elk automerk. Van alle merken hebben we bovendien veel verschillende maten beschikbaar. Weet u niet welke maat past of hoort bij uw auto? Maak dan gebruik van onze configurator waar u makkelijk uw kenteken in kunt vullen, zodat u een selectie banden krijgt die passen bij uw auto. Heeft u andere velgen onder uw auto (laten) monteren? Dan is het verstandig uw huidige bandenmaten te checken. U kunt op onze pagina over uitleg van bandenmaten lezen wat welke waarden en getallen betekenen. Weet u al welke u nodig heeft? Wacht dan niet langer en bestel direct uw nieuwe banden.

 

 

info@wheelclinic.nlBel meteen