uitlijnen

Uitlijnen in Amersfoort, Nijkerk, Leusden of Hoevelaken? Kom naar Wheelclinic

 

Voor het uitlijnen van uw auto komt u natuurlijk naar Wheelclinic in Amersfoort. Een perfect uitgelijnde auto biedt optimaal rijplezier. Uitlijnen is een vak apart en wordt niet overal even zorgvuldig uitgevoerd. Bij Wheelclinic mag u er zeker van zijn dat de nodige kennis en ervaring aanwezig is. Wij stoppen niet na het afstellen van de sporing.

 Bij Wheelclinic in Amersfoort betekent uitlijnen het afstellen van:

 • Wielvlucht (camber)
 • Askanteling (caster)
 • Sporing 

Zijn op uw auto niet al deze instellingen mogelijk, maar wilt u dit wel graag? Wij leveren artikelen die deze onderdelen afstelbaar maken.

 

Wilt u meteen uw auto uit laten lijnen? Neem dan contact met ons op door te bellen naar +31334795949. U kunt ons ook mailen: info@wheelclinic.nl, zodat we uw vraag uitgebreid kunnen beantwoorden.

 

 

Waarom uitlijnen?

Een goede uitlijning van uw auto is onmisbaar als u optimaal rijgenot wilt ervaren. Daarom is het opnieuw laten uitlijnen van uw auto na het monteren van nieuwe banden zeker aan te raden. Een foute uitlijning laat uw nieuwe banden sneller slijten en kan ook zorgen voor een verkeerde, schuine slijtage. U bent hierdoor eerder door uw banden heen dan nodig. Dat is natuurlijk zonde van uw geld.

 

Een correcte uitlijning draagt bij aan brandstofbesparing en veiligheid op de weg. Uw auto ligt stabieler op het wegdek en heeft meer grip als de uitlijning klopt. Daarnaast biedt uitlijnen van uw auto de mogelijkheid om de wegligging helemaal naar uw hand te zetten. Houdt u van sportief bochtenwerk en vraagt u het uiterste van uw auto? Kies dan voor een uitlijning op maat.

 

Een correcte uitlijning is belangrijker dan u denkt. Het draagt bij aan:

 • Optimale wegligging
 • Comfortabel rijgedrag
 • Brandstof besparing

Correcte slijtage van uw banden

 

 

Uitlijning op maat

De meeste bedrijven zullen uw auto uitlijnen op de standaard fabrieksinstellingen. Bij Wheelclinic in Amersfoort gaan we graag een stap verder. Wij passen de uitlijning helemaal aan op uw rijgedrag en wensen. Hiervoor gebruiken we de allernieuwste 3D uitlijnapparatuur van het merk Hunter.

 
Enkele klanten waarvoor wij het uitlijnwerk mochten verrichten:

 • Jos Verstappen
 • Nikki Plessen 
 • Armada Records (David Lewis)
 • Buddha 2 Buddha
 • Custom Dreams

Bent u zo’n sportieve rijder die hoge eisen stelt aan zijn of haar auto? Dan voldoen de normale uitlijn specificatie niet meer aan uw wensen. U wilt meer controle over de wegligging, voor maximale grip en handling. Speciaal voor u hebben we producten om de uitlijning te veranderen, zodat meer extreme set-ups mogelijk zijn.   

 Vertel ons uw wensen en wij denken graag met u mee. We adviseren u over de juiste producten, waarmee u de wegligging van uw dromen krijgt.

 

Wanneer een auto uitlijnen?

De uitlijning van uw auto kan ontregeld raken door het raken van een stoeprand of een gat in de weg, maar ook door een ongeval waarbij de ophanging van uw auto beschadigd raakt. Slijtage of het vervangen van onderdelen aan de ophanging van uw auto kan ook een verkeerde uitlijning tot gevolg hebben.

 Een verkeerde uitlijning laat banden sneller slijten, met name aan de binnen- of buitenzijde. Ook in het rijgedrag kunt u merken dat de uitlijning niet meer klopt. Uw auto kan zweverig aanvoelen op bepaalde snelheden of opeens naar één kant trekken, zodat u steeds moet corrigeren.

Wij adviseren om 1x per jaar uw auto te laten uitlijnen bij Wheelclinic in Amersfoort.

 Wanneer is het tijd om uw auto uit te laten lijnen?

 • Uw stuur staat scheef, terwijl u rechtuit rijdt;
 • De auto trekt naar één kant van de weg;
 • Het stuur voelt licht, of juist heel zwaar;
 • U merkt dat uw auto instabiel aanvoelt;
 • Overmatige bandenslijtage;
 • Eenzijdige bandenslijtage, bijvoorbeeld alleen de binnen- of buitenzijde van de band.

Uitlijnen in Amersfoort, Nijkerk, Leusden of Hoevelaken? Kom naar Wheelclinic

Zoekt u een goede uitlijner in de omgeving Amersfoort, Nijkerk, Leusden of Hoevelaken? Dan bent u bij Wheelclinic aan het goede adres. Kwaliteit en passie omschrijven onze werkwijze. Wheelclinic is gespecialiseerd in high-end producten voor de autoliefhebber die grote waarde hecht aan prestaties, luxe en exclusiviteit.

Wij heten u van harte welkom. Heeft u nog vragen? Neem gerust contact met ons op door te bellen naar +31334795949. U kunt ons ook mailen: info@wheelclinic.nl.
We beantwoorden uw vraag dan zo spoedig mogelijk.