Akrapovic uitlaten

Akrapovic is een pionier in het innovatieve gebruik van titanium en superlegeringen. Akrapovic-uitlaatsystemen staan bekend om de verbeterde prestaties, het onmiskenbare geluid, het innovatieve ontwerp, de lichtgewicht constructie, de hoogwaardige afwerking en duurzaamheid. Opgericht in Slovenië aan het begin van de jaren negentig door de voormalige motorracer Igor Akrapovic, is het merk uitgegroeid tot internationale bekendheid. Door racen - wat heeft geleid tot het winnen van grote wereldkampioenschappen - en het stellen van de hoogste ontwerpstandaarden - heeft Akrapovic het prestigieuze Red Dot Award gewonnen, samen met tal van andere onderscheidingen. Akrapovic loopt consequent voorop in de uitlaatsysteem technologie.

 

Akrapovic titanium legering

Niet alle titaniumlegeringen zijn hetzelfde! Akrapovic uitlaatsystemen zijn gemaakt van een gepatenteerde titaniumlegering. Het is drie keer sterker dan andere beschikbare "commerciële" legeringen. De hoge kwaliteit en sterkte maken het moeilijker om te vormen dan gewone legeringen, maar het zorgt voor een product dat aanzienlijk duurzamer is, dimensioneel stabieler is en aanzienlijk verhoogde hittebestendigheid heeft. Ons titanium is 40% lichter dan roestvrij staal, wat de prestaties en handling verbetert. Akrapovic gebruikt de best beschikbare materialen; we accepteren geen compromissen. Het unieke karakter van de productie van een Akrapovic-systeem wordt verder verbeterd door het gebruik van onze eigen titaniumgieterij om de complexe delen van de uitlaatsystemen te gieten. Hierdoor kunnen ingewikkelde en speciale gietstukken worden gemaakt, wat niet mogelijk is met gewone productiemethoden, en wordt Akrapovic doorgedreven naar meer innovatieve oplossingen, wat resulteert in de perfecte uitlaat met lichtere, sterkere en onberispelijk afgewerkte onderdelen..

 

Akrapovic carbon

De Akrapovic carbon producten worden in eigen huis geproduceerd, met temperatuurbestendige koolstofvezelhars. Akrapovic gebruikt de nieuwste technologie en machines om deze producten te produceren, maar de uiteindelijke assemblage en inspectie gebeurt met de hand, met een zorgvuldige benadering van kwaliteit en afwerking. De voordelen van onze koolstofvezelproducten omvatten gewichtsreductie - tot acht keer lichter dan roestvrij staal - en een uiterst aantrekkelijke afwerking, waardoor een Akrapovic uitlaat of diffusor zich onderscheidt van de rest.

 

 

Slip on line

De aandacht van Akrapovic voor details, materialen, ontwerp, technologie en optimaal gebruik is duidelijk met de Slip-Ons. Met of zonder EG-typegoedkeuring, zijn ze beschikbaar in Akrapovic titanium en roestvrij staal dat volledig door het bedrijf is getest.
Deze ultramoderne instappers die perfect bij uw voertuig passen, zorgen voor verbeterd vermogen en koppel, uniek resonerend Akrapovic-geluid en gewichtsreducties.Evolution line

Evolution-uitlaatsystemen zijn meestal gebaseerd op het Slip-On-systeem, met extra link pipes. De Evolution Line zorgt voor nog meer vermogen en koppel, uniek resonerend geluid en gewichtsreducties. Deze uitlaatsystemen zijn verkrijgbaar met een reeks prachtige uitlaatpijpen in koolstofvezel of titanium.
Evolution performance uitlaatsystemen omvatten meestal het slip-on systeem en link pipes en downpipes. De link pipes kunnen buizen met een grotere diameter dan origineel zijn en gegoten titanium flenzen hebben.
Zoals bij de meeste producten van het bedrijf, worden Evolution-uitlaatsystemen vrijwel elk weekend op circuitdagen door klanten 'getest'.